Делото срещу 41-годишният пловдивчанин Ангел Захариев ще се гледа  по

...
Делото срещу 41-годишният пловдивчанин Ангел Захариев ще се гледа  по
Коментари Харесай

Разпитват част от свидетелите по делото за пловдивчанина, пребил жена си до смърт

Делото против 41-годишният пловдивчанин Ангел Захариев ще се гледа  по реда на съкратеното правосъдно разследване. Това пожела обвиненият и отбраната му юрист Росица Драгиева.Той беше упрекнат в побой и телесна щета на брачната половинка си, която умря след това.   В настояването си за кратко разследване, те акцентираха, че желаят разпит единствено на част от очевидците и движимостите лица. По този метод законът му дава право да употребява с 1/3 по-ниска присъда от наложената.
Прочетете още
Въпреки, че прокуратурата в началото пожела делото да се прегледа по общия ред, изрази единодушието си за това съвещанието да протече по съкратената процедура, поради, че гибелта е настъпила по несъобразителност.

Инцидентът стана на 9 февруари, а 39-годишната Нина Захариева беше призната по неотложност с голям брой контузии и по-късно издъхна в болничното заведение. Захариев бе арестуван в ареста за 5 месеца, а в началото досъдебното произвеждане се е водеше в Районна прокуратура – Пловдив за нанасяне на телесна щета в изискванията на домашно принуждение, само че защото дамата бе умряла, делото бе изпратено по подготвеност на Окръжна прокуатура Пловдив.

Припомняме, че първото обвиняване на Захариев бе  за  съзнателно  причинена на  39-годишната междинна телесна щета , в резултат на което бе настъпила гибел по несъобразителност. Към момента обаче прокуратурата сочи, че е предизвикал на Нина гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета , изразила се в причиняване на болежка и страдалчество, без разстройство на здравето. Тази смяна евентуално е маркирана след резултатите на експертизите.

На днешното съвещание участваха околните на умрялата жена, които не пожелаха да вземат присъединяване в процеса, както и малолетният наследник на Захариев и жена му. Чрез длъжностен юрист бе отправено искане за констатиране на малолетния като частен обвинител и за предявяване на цивилен иск от 200 хиляди лв. за неимуществени вреди. Детето на Захариеви обаче не пожела да взе участие по никакъв метод в производството против татко си.

След чуване на всички страни, арбитър Михаела Добрева одобри настояването на юрист Драгиева по отношение на правосъдния развой и промени  мярката за неотклонение на Захариев от гаранция в размер на 2 хиляди лв., в най-леката, а точно  „ подписка ”. По искане на прокуратурата и отбраната на обвинения, правосъдният развой ще протече при закрити порти поради съображения по отношение на интимния живот на умрялата Нина и Ангел Захариев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР